Stegt lammekølle med kartoffelgratin

En rigtigt lukusopskrift på stegt lammekølle og en dejlig kartoffelgratin som bages i ovnen sammen med lammekøllen.

Ingredienser

Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Skyl og tør lammekøllen. Gnid hele køllen med salt og peber. Spæk den med små stykker hvidløg og rosmarinnåle. Læg kødet på stegeristen over bradepanden med skindsiden opad. Skær kødet i småstykker og fordel det over kødet.

Brun kødet ca. 20 min. Skru derefter ned til 180 grader, og steg køllen 20-25 min. pr. kilo, hvis stegen skal være let rødlig indeni. Ønskes
kødet mere gennemstegt, beregnes 30-35 min. pr. kilo. Tag stegen ud.

Hold den varm under folie og lad den hvile 15 min., for at saften kan samle sig inden udskæringen. Skær stegen i skiver og server den med kartoffelgratin, der bages i ovnen sammen med køllen.

Fransk kartoffelgratin:
Bagetid ca. 1 time ved 180 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvist med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fadet i ovnen når lammestegen er brunet og bag gratinen til kartoflerne er møre. Kartoffelgratinen kan udover lammesteg også serveres til oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til.

Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.