Græsk Agurkesalat

Skal du lave rigtig græsk agurkesalat så er dette opskriften for dig.

Ingredienser

Skræl agurken. Flæk den på langs. Med en teske tages kernehuset ud.
Agurken skæres i halvmåner på ca. ½ cm tykkelse. Lægges i en skål. Der kommes salt på agurkerne for at trække væden ud, lad dem stå ca ½ time og trække.

Et rent klæde lægges i en sigte. Herpå kommes yoghurten. Lad den stå et par timer for at sigte vallen/væden fra. På den måde får den en tyk konsistens.

Yoghurten røres nu op med hvidløg, olivenolie, lidt eddike, salt og peber. Heri vendes agurkerne.

Lad salaten stå og trække en times tid inden brug.

BEMÆRKNING: I Grækenland bruges en speciel slags yoghurt som man ikke altid kan købe her i landet. Man kommer derved tættest på den græske yoghurt ved at sigte vallen fra den danske, som beskrevet.

I Grækenland rives agurkerne groft, istedet for at skære dem i halvmåner.

Kan bruges som forret eller som tilbehør til mange varme retter. f.eks. lam, grillspyd og diverse bøffer.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.