Friskkogte nordsørejer

Ingredienser

Bring vand og salt i kog. Tilsæt dild og kom rejerne i på en gang. Bring atter vandet i kog. Rejerne skal blot have et opkog og skifte farve.

Tag gryden fra varmen og lad rejerne trække i kogevandet 20-30 minutter. Det er vigtigt, at rejerne ikke koges for længe, så bliver de seje.

Tag rejerne op og server dem - ikke for kolde - med citron og surbrød eller ristet brød. Der kan evt. yderligere serveres en citronkrydret mayonnaise til.

Pilning af rejer: Tryk rejerne let på siden, fjern hovedet, løft rygskjoldet af og træk haleskjoldet af rejerne. Af 1 kg rejer i skal fås 350-400 g pillede rejer. Til et stykke rejemad i trængsel skal der beregnes ca. 100g pillede rejer.

Tips: Hvis rejerne, efter kogning, skal opbevares i køleskab, er det vigtigt, at de tages ud af køleskabet i god tid før serveringen, ellers mister de smagen.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.