Kødpie

Pie eller tærte alt efter temperament, med hakket oksekød og bacon eller røget skinke og peberfrugter.

Til 5 personer

Bund

Fyld

Pelsning

Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet.
Lad dejen hvile i køleskabet ca 30. min. mens fyldet tilberedes. Skær bacon eller skinke i strimler. Svits det hele sammen med kødet på en stegepande.

Pil og hak løget og lad det stege med. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Kom dem på panden. Tilsæt salt, merian, basilikum, eddike og vand. Lad det simre ca. 5 min. Rør crème fraiche i.

Hæld kødfyldet op i en tærteform eller et ovenfast fad, ca 25 cm i diameter. Rul dejen ud til ca. 2 mm's tykkelse. Skær strimler ca 1 cm brede ud. Brug gerne en klejnespore. Læg strimlerne som et gitter over fyldet. Læg en strimmel rundt i kanten af fadet. Pensl med sammenpisket æg. Det kan evt. udelades, med det giver en flot blank overflade.

Bag pien på en rist nederst i en 225 grader varm ovn ca 25 min. I varmluftsovn ved 200 grader ca 30 min. Server pien varm med en frisk, grøn salat.

Indsendt af
d.
30.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.