Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce

Ingredienser

Med en lille spids saks klippes der en 1 cm bred rille øverst i jomfruhummerskallerne, så der åbnes ned til kødet. Læg jomfruhummerne side om side i et fad, og drys dem let med salt og peber. Dryp med citronsaft, og fordel smør, persille og hvidløg over. Stil fadet i en 220 grader forvarmet ovn i 10-15 minutter, til smørret er smeltet og jomfruhummerne let gyldne.

Sauce: Kog vin og vermouth ind til 1/4, og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Kog op ind imellem, men pas på med for meget varme, så saucen ikke skiller. Skulle det ske, kan den samles med lidt koldt vand! Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.

Ved serveringen fordeles jomfruhummerne på varme tallerkener, saucen hældes over, og godt brød serveres til.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.