Muslingeragout med safransuppe

En opskrift med muslinger udover det sædvanlige. Hvis man foretrækker rejer kan disse også fint bruges.

Ingredienser

kogelage

Skrub muslingerne godt, og læg dem i rindende koldt vand i en halv time, så sandet bliver skyldet ud af dem.

Imens muslingerne skyldes igennem, tilberedes grøntsagerne. Del courgetten på langs og skrab det bløde frugtkød ud med en teske, og kasser det. Skær courgetten i skiver. Skrab gulerødderne og del dem, asparges og de rensede forårsløg i mindre stykker. Kog letsaltet vand op og kom først gulerødderne i, efter 2 minutter kommes de øvrige grøntsager i vandet, og der koges yderligere 2 minutter. Hæld straks vandet fra og afkøl grøntsagerne i iskoldt vand. Hæld dette vand fra og læg grøntsagerne til side.

Kog ingredienserne til kogelagen op, og kom muslingerne i. Læg låg på og ryst gryden forsigtigt, og kog til alle muslingerne har åbnet sig. Kasser alle ikke åbne muslinger! Si muslingevandet gennem et fintmasket klæde. Tag muslingerne ud af skallerne og stil til side. Kog vin og Nouilly Prat ind med skalotteløg og safran til en 1/3. Tilsæt kogelagen, kog igennem, og pisk koldt smør i i små klumper. Smag til, og kom muslingerne og grøntsagerne i suppen, varm igennem og server.

Tip: Hjertemuslinger kan erstattes med rejer.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.