Aioli - hvidløgsmayonnaise

Det er simpelt at lave aioli fra bunden. Super simpelt endda. Og den snehvide, hjemmerørte hvidløgsmayo smager fortræffeligt og kan give et cremet pift til en bred vifte af retter, fra tapas til retter med rejer eller andre skalddyr.

  • Her er hvidløgsmayonnaisen serveret sammen med ovnstegte bådkartofler.

Til 10 personer

Pisk æggeblommer, eddike, salt og peber sammen.

Tilsæt nogle få dråber olie mens der piskes. Fortsæt med at tilsætte lidt olie ad gangen mens der piskes. Det er vigtigt at der ikke tilsættes for meget olie på én gang, for så skiller aiolien.

Fortsæt med at tilsætte olie indtil hvidløgsmayonnaisen har den ønskede konsistens.

Pres hvidløg efter smag og bland det i mayonnaisen.

Det er en god idé at lave aiolien dagen før den skal spises. Så når hvidløgssmagen at trække ordentligt ud i mayonnaisen.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.