Tzatziki

En detaljeret opskrift på hvordan du laver den bedst mulige tzatziki og hvad du kan servere og drikke til.

Ingredienser

1: Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.

2: Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min.

3: Bland youghurt og creme fraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk.

4: Skrab youghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål.

5: Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte.

6: Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydt evt. mere. + 2 timer i køleskab.

SERVERINGSFORSLAG: Oliven, Radiser, gulerødder i stænger og groft eller ristet franskbrød.

DRIKKEVARER: Rød eller hvid græsk vin eller øl.

TIPS: Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspyd, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.