Kinesisk fondue

Et rent festmåltid med masser af skønne ingredienser. Kinesisk inspireret, men kan bruges til alle lejligheder.

bouillon

Til fonduen

1. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
2. Læg kyllingen i en gryde og og tilsæt ca. 2 l vand. Bring det i kog, skum vandet og tilsæt grønsager, salt og krydderier.
3. Kog kyllingen ved svag varme under låg halvanden til to timer.
4. Tag kyllingen op og hæld bouillonen gennem en sigte. Brug kyllingekødet til en salat el. lign.
5. Mens bouillonen koger, lægges oksekødet og kyllingebryst i fryseren 2-3 timer.
6. De tørrede svampe udblødes i lunket vand 1-2 timer.
7. Spinaten renses, skylles og rives i mindre stykker. Foråesløgene og gulerødderne gøres i stand og snittes i skrå skiver. Kinanålen skylles og snittes i tynde strimler.
8. Hæld kogende vand over nudlerne og lad dem bløde ud i 10-15 min.
9. Skær fisken i tynde strimler og pil rejerne.
10. Skær med en god skarp kniv kødet i meget tynde skiver.
11. Lad nudlerne og svampene dryppe af i en sigte. Anret kød, fisk, nudler, svampe og grønsager i passende skåle.
12. Hæld bouillonen i en halvdyb gryde, bring den i kog sæt den på rechauden.
13. Fordel sojasaucen i 4 små skåle og lad en æggeblomme glide ned i hver.
14. Ved bordet kommer men lidt kød, grønsager eller fisk i de små sigter og stikker dem ned i den kogende bouillon. Tag det ud af sigten med en gaffel og dyp det i sojasaucen.
15. Det smager godt at servere ris og te til. Til den kinesiske fondue bruges bouillon i stedet for olie. Forberedelserne bør starte i god til, for alt skal snitttes fint og anrettes pænt. I modsætning til fondue bourguignonne laver man ikke saucen til bouillonfondue. Kinesisk soja, østerssauce, hoisinsauce bruges sparsomt og tjenersom krydderi. Saucerne kan købes i velassorterede supermarkeder og kinesiske forretninger.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.