Oste-skinke fondue

Man laver en god fondue af flødeost og skinke, som man dypper kogte kartoffelstykker i.

Ingredienser

1. Skrub kartoflerne under koldt rindende vand. Kom dem i en gryde med lidt vand, salt og kommen og kog dem møre under låg i 20 minutter.

2. Skær skinken i meget små terninger og svits dem i en gryde olie.
Riv Emmentaleren groft. Bland skinke og flødeost i en fonduegryde.
Tilsæt hvidvin og citronsaft og bring det i kog.

3. Kom osten i lidt ad gangen og rør i "ottetaller", mens osten smelter. Rør majsstivelsen ud i 2 spsk. koldt vand og hæld denne jævning i ostemassen. Lad det koge op og krydder med peber og muskat.

4. Kartoflerne kan serveres med eller uden skræl. Ved bordet skæres kartoflerne i halve eller kvarte og dyppe i ostefonduen.

Tip: Til denne fondue smager det godt med peberfrugtsalat med spirer, pickles, syltede agurker (ikke for søde), øl eller rødvin.

Tilberedningstid: ca. 1 time

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.