Skaldyrsfondue

Muslinger og rejer sættes på gaflerne og steges i oliefonduen. Godt til lyst brød og tør hvidvin.

Ingredienser

1. Pil løget og skær det i både. Varm olivenolien i en mellemstor gryde og lad løgbådene blive klare heri. Spæd med hvidvin og evt. pernod. Hæld muslingerne i gryden og lad det stå i ca. 5 minutter under låg ved god varme, til de har åbnet sig, ryst gryden et par gange.

2. Hæld muslingerne i en sigte og lad dem dryppe af over en skål. Pil muslingerne ud af skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anret muslingerne og rejer.

3. Rør creme fraichen med 3-4 spsk. muslingesuppe og krydder med salt og peber. Skyl og tør dilden. Hak fint og rør den i creme fraichen.

4. Varm olien i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.

5. Stik muslinger og rejer på fonduegaflerne og steg dem i den varme olie. Spis creme fraiche-saucen til.

6. Velegnet tilbehør er også creme fraiche med tomat, sennepsmayonnaise med dild, lyst brød og tør hvidvin.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.