Svampefondue med fjerkræ

Dejlig fondue med svampe, kylling og kalkun. Hertil kommer en dejlig pebersauce. Ren forkælelse.

Ingredienser

Pebersaucen

1. Skyl svampene, klip dem i mindre stykker og blød dem ud i 1 dl. håndvarmt vand.

2. Skyl og tør krydderurterne. Nip bladene af persillen. Bind persillestilke, rosmarin, timian og laurbærblade sammen med ufarvet
bomuldsgarn.

3. Kom bouillon, svampe med deres udblødningsvand og krydderbuketten i en gryde. Lad det simre ca. ½ time.

4. Skær roden af champignonerne og skyld dem. Rens forårsløgene og skær dem i 4 cm. lange stykker.

5. Skær kyllingekød og kalkunfilet i 4 cm. lange stykker. Anret kødet på et par fade.

6. Hak persillebladene og peberkornene og rør det i creme fraichen.
Smag til med salt og peber.

7. Tag krydderbuketten op af gryden. Hæld bouillonen i en fonduegryde og sæt den på rechauden.

8. Stik kødet og grønsagerne på fonduegaflerne og lad det simre kort tid i bouillonen. Spis den krydrede creme fraiche til.

Tip: Tørrede svampe virker som et godt krydderi i både supper, saucer og gryderetter. Svampene bør skylles godt, da de ofte gemmer lidt sand og grus. Dernæst udblødes de i lidt vand, som kommes i gryden sammen med svampene.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.