Tomattærte

Sund tærteopskrift med tomater. Opskriften viser hvordan du laver dej og fyld.

Dej

Fyld

1. Hak mel og smør grymet med kniv eller food processor. Tilsæt salt og saml dejen med ymer. Læg den køligt en times tid.

2. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik dejbunden og sæt formen 15 min. i køleskab. Skær pillede løg i skiver og damp dem 2 min. i smør over svag varme. Skær tomaterne i skiver og drys dem med salt, peber og klippet basilikum (tørret kan også bruges).

3. Læg tomater og løg i tærtebunden pisk æggene med fløde, salt og peber og hæld æggemassen i tærtebunden. Drys reven ost over og bag tærten 30-40 min. ved 200-210 grader midt i ovnen.

Serveres lun, evt. med en dressing af lidt ymer 1 halvt løg og en halv tomat.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.