Falaffel

Falaffel er skønt og ikke noget problem at lave selv. Kræver blot man har en hakkemaskine eller blender. Godt i pitabrød eller i en sandwich.

Ingredienser

Fedtfattig

Bønner og kikærter opblødes i vand i 12 timer.

Hæld vandet fra, tilsæt nyt vand og kog bønner og kikærter 1 times tid, men mærk lige om de er møre.

Bland alle ingredienser sammen og kør det gennem kødhakkemaskinen eller blend det.
Smag til med salt.

Hviler i køleskabet i 30 min.

Form nu nogle små boller på størrelse med en valnød og friture. Steg dem til de er gyldne.

Servering:

Serveres i pitabrød med salat og dressing eller chiliolie.

Salaten kan f.eks. bestå af fintsnittet kinakål og lidt tomater skåret i små tern.

Dressingen er tykmælk, tilsat salt og hvidløg.

Fallafel smager også godt i en sandwich eller på rugbrød.

Indsendt af
d.
14.05.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.