Lasagne italienne

En rigtigt italiensk lasagneopskrift.

Til 4 personer

Italiensk bechamelsauce

Løgene pilles, hakkes og svitses i smørret sammen med oksekødet. Kog vandet (f.eks. i en elkedel). Opløs oksebouillonterningen i det kogende vand. Basilikum, oregano, salt, peber, tomatpure og bouillon kommes i gryden med kød og løg. Kødsaucen skal nu koge i et kvarters tid ved svag varme.

I mellemtiden laves bechamelsaucen. Smørret smeltes i en anden gryde ved svag varme. Hvedemelet tilsættes og der røres godt. Nu hældes mælken i lidt af gangen. Rør godt undervejs. Muskatnød, salt og peber kommes i gryden. Mozarella og madlavningsfløde tilsættes, og den italienske bechamelsauce koges godt igennem. Smag til med salt og peber.

Kom en smørklat på et lille stykke bagepapir eller køkkenrulle. Så kan du nemt smøre et ovnfast fad. Lav skiftevis lag af lasagneplader, kødsauce og italiensk bechamelsauce i det ovnfaste fad. Slut af med et lag bechamelsauce. Drys lasagnen med rasp.
Lasagnen bages i ovnen i 40 minutter ved 200 grader - overfladen skal være gylden. Hvis den begynder at blive for mørk, kan du lægge et stykke sølvpapir over indtil lasagnen er færdig.

Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.