Rugbrød med surdej

Rugbrød med rugkerner, sesamfrø og solsikkekerner lavet med surdej.

Ingredienser

Vand hældes i en stor rørreskål, surdej tilsættes. Under fortsat omrøring tilsættes salt, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, rugkerner og rugmel. Skal i alt røres i 10 min. 2 dl. dej tages fra, resten fordeles i 2 rugbrødsforme, overdækkes og stå i stuetemperatur i mindst 12 timer. Bages ved 170 grader i ca 1½ time. Tages ud af formen og tørrer på eftervarmen i ovnen i ca. 2 timer. Den nye surdej skal også stå i stuetemperatur i 12 timer, kan derefter opbevares i køleskab i 4 til 6 uger.

Prøv også vores gamle opskrift på rugbrød

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.