Kanin-ragout med fennikel og krydderurter

En rigtigt skøn ragout med kanin, bacontern og mange andre skønne ingredienser.

Ingredienser

For- og bagben skæres af kaninen, ryggen deles i fire, og kødet lægges i en stor skål. Tilsæt vineddike og vand til det dækker, og lad kødet trække i en time, før det skylles og trykkes tørt i et rent viskestykke.

Steg bacontern gyldne i olie med knust hvidløg, hakket rosmarin og persille samt fintsnittet fennikel, og brun kødet heri på alle sider. Hæld vin, laurbærblade, oregano og fennikelfrø ved, og lad det simre i 30 minutter.

Tilsæt 0,5 liter varmt vand, og lad retten snurre til kødet er mørt. Tag kødet op og hold det varmt i ovnen. Reducer fonden til ca. 2,5 dl, skum den for fedt og hæld oksefond eller bouillon ved. Bring saucen til at koge, pisk jævningen i lidt af gangen, til saucen jævner, og smag til med salt og peber, før den hældes over kødet.

Drys med parmaskinke i tynde strimler og hakket rosmarin eller persille.

Serveres med ris eller godt landbrød til.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.