Sukkerbrødskage med ananas

Ingredienser


Bund: Rør smørret godt med sukker og reven citronskal. Bland hvedemel, maizena og bagepulver sammen. Rør 3 æg i smørret, vend melblandingen i lidt efter lidt. Smør en lille bradepande med smør, glat dejen ud i bradepanden og fordel ananasstykkerne ovenpå. Stil bradepanden på midterste rille i en 200 grader varm ovn og bag bunden i ca. 25 minutter.

Top: Del æggene, pisk æggehviderne stive. Rør æggeblommerne med
sukker og vanillesukker, vend derefter mel og maizena i. Vend de
stiftpiskede æggehvider i. Smør dejen ovenpå ananasbunden, og bag
kagen endnu 15 minutter. Server den lun, evt. drysset med sigtet
flormelis.

Kagen er også velegnet til nedfrysning. Husk at den skal være helt
kold, inden den pakkes i frostpose.

TIPS: Hvis der ikke lige er frisk ananas at få i det lokale
minimarked, kan en dåse ananasringe eller -stykker (gerne usødede)
sikkert også bruges. Ananasen kan også erstattes med friske bær,
rabarber, æbler eller pærer. Start med at befri ananasen for skallen
og den hårde kerne i midten, og skær frugtkødet i små stykker.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.