Stor smørkage (gærdejsversion

Ingredienser

Dejen æltes og sættes til hævning ca. 30 minutter.

Creme: Æg, sukker og mel piskes godt sammen. Mælk og
vanillemarv/-sukker bringes i kog. Mælken piskes i æggemassen. Cremen
gives et opkog under stadig piskning. Fyld koldt vand i køkkenvasken,
og stil gryden med creme heri til afkøling - gerne under låg, så der
ikke dannes skind.

Remonce: Det bløde smør røres godt sammen med puddersukker og sirup.

Slå dejen ned, og del den i to dele. Den ene del rulles ud og lægges i
bunden af en lille bradepande. Halvdelen af remoncen stryges på,
cremen lægges på, og til sidst drysses rosiner på.

Den anden halvdel rulles ligeledes ud, og resten af remoncen stryges
på. Dejpladen rulles sammen som en roulade, skæres i 15 skiver og
lægges som snegle på dejen i bunden af bradepanden. Efterhæver ca. 30 minutter.

Kagen pensles forsigtigt med pisket æg, og bages ca. 20 minutter ved
200 grader. Mens kagen stadig er lunken, glaseres den med en glasur af flormelis og kogende vand.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.