Æbler og bær med mandellåg

Ingredienser

Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og pisk igen, til det bliver som flødebollecreme. Rist mandler eller nødder i ovnen ved 200 grader, til de begynder at få brune kinder.

Hak dem halvfint og bland dem i flødebollecremen. Æblerne skæres i kvarter og udkærnes. De skal ikke skrælles. Kom dem i en gryde med vandet og den halve vaniljestang skåret i tynde ringe. Lad det koge ved svag varme til æblerne har opgiver ævret og er helt døde. Rør en lille smule sukker i, 2-3 spsk., alt efter hvor søde æblerne er. Det skal lige akkurat ikke være surt. Bred mosen ud i et stort fladt smørsmurt ildfast fad. Drys med bærrene og sukkeret.

Bred æggehvidemassen udover i et jævnt lag. Bag hele molevitten ved 125 grader i 1 - 1 ½ time. Det eneste der skal ske inde i ovnen er at hviderne tørrer ud til en slags makron. Det gør ikke noget hvis man spiser flødeskum til

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.