Sød mørdej

I denne opskrift får du to forskellige måder, hvorpå du kan lave en sød mørdej. Det kan nemlig både gøres i hånden og på maskine. Mørdejen kan bruges til mange forskellige kager, og i bunden af opskriften finder du en oversigt over disse.

Ingredienser

Der er to måder at lave mørdej på: ved håndkraft og på maskine. Her får du en guide til begge metoder og en oversigt over, hvad den søde mørdej kan bruges til.

Ved håndkraft:
Skær smørret i mindre stykker. Bland mel og flormelis i en skål, og brug fingrene til at smuldre smørret i blandingen.
Bland æggeblomme og vand, og tilsæt det. Ælt dejen, til den lige akkurat er samlet.

På maskine:
Kom mel og flormelis op i en blender eller minihakker. Skær smørret i mindre stykker, og kom dem op i blenderen. Kør, til massens konsistens minder lidt om revet ost.
Hæld dejen ud på bordet. Bland æggeblomme og vand. Lav et hul midt i smuldredejen, og hæld æggeblandingen i hullet. Brug nu hænderne til at samle dejen. Du skal kun ælte, til dejen har samlet sig.

Derefter:
Så snart dejen er lavet, skal den på køl - både når den laves ved håndkraft og på maskine. Pak den ind i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i 30 minutter. Herefter er den nem at arbejde med, og den kan rulles ud og bruges til mange forskellige kager. Dejen skal ikke være mere end 3-4 mm tyk, når den er udrullet.

Forslag til anvendelse:
Sød mørdej kan bruges til mange forskellige bageopskrifter, og her får du et par forslag:
- Jordbærtærte
- Medaljer
- Hindbærsnitter
- Nøddemazarintærter
- Napoleonshatte
- Franske chokoladetærter
- Små hindbærkager

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.