FødselsdagsBoller

Ingen fødselsdag uden boller. Ved at følge vores populære opskrift kan du let lave dejligt luftige fødselsdagsboller til dig og alle dine gæster.

  • Fødselsdagsbollerne kan evt. laves uden kardemomme.

Ingredienser

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.

Dejen deles i to lige store dele og hver del formes til en kugle, der hviler i 15 min. Kuglerne trilles ud til to pølser, som hver deles i 15 lige store stykker, formes til boller og anbringes på en smurt plade og sættes til hævning i ca 20 min. på et lunt sted, tildækket.

Bages på midterste rille ved 200 grader i ca. 12 min. i en forvarmet ovn. Sæt evt. en kop med vand med ind på bagepladen, så dampen kan gøre fødselsdagsbollerne ekstra luftige.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.