Antonius nakkekoteletter med krydderurter

Ingredienser

Drys først salt og pebe på koteletterne, når de er stegte. Tryk koteletterne helt tørre, og steg dem i 10-15 g smør ved jævn varme et par min. på hver side. Drys salt og peber på, læg dem på varme tallernkener, og hæld stegeskyen over.

Tilbehør: Årstidens grøntsager og et godt brød:

Forår: Nye kartofler og rødbeder med timian. Kog små rødbeder møre i letsaltet vand. Gnid skindet af og vend rødbederne i olivenolie krydret med citronsaft, lidt frisk timian, salt og peber. Sommer: Kartofler med kørvel. arm en stor håndfuld frisk hakket kørvel i en gryde med 50 g smør. Rør 2" dl creme fraiche 18% i, smag til med salt og peber og hæld kørvelcremen over kartoflerne.

Efterår: Grønne bønner med mandler. Bred 3/4 - 1 kg kogte friske grønne bønner ud i et ovnfast fad. Dæk bønnerne med meget tynde flager koldt smør, drys 50 g smuttede groft hakkede mandler over, og gratiner hurtigt i ovnen.

Vinter: Steg store skiver letkot selleri gyldne i smør. Drys lidt hakket persille, salt og peber på.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.