Frikadeller med grøntsager

Ingredienser

  • 500 Gram Småkød (hakket)
  • 2 stk æg (Små)
  • 1 dl mel
  • 50 g løg (Fintrevet)
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 tsk salt (Fint)
  • Rigeligt peber fra møllen

Tilberedning: Pisk æg, mel, revet løg, mælk, salt og peber sammen. Rør det i kødet lidt ad gangen. Lad farsen hvile en halv times tid - ikke i køleskab. Rør farsen godt igennem, så den bliver let og luftig. Tilsæt lidt mere mælk, hvis den føles for fast. Smelt rigeligt fedtstof på stegepanden, hjemmesmeltet svinefedt giver god smag på frikadellerne og en fin sprød overflade. Dyp en stor spiseske i det varme fedtstof, form ens store frikadeller af farsen og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side til de er gyldenbrune og gennemstegte. Server dem med let brunet smør, kogte eller ovnbagte kartofler, og årtstidens friske grøntsager, f.eks. dampet hvidkål med smør og timian, eller en fyldig, velkrydret hvidkålssalat. Dampet hvidkål: Snit kålen fint, damp den halvmør i letsaltet vand, hæld vand fra, tryk kålen helt fri for vand og varm den godt igennem i en gryde med en god klump smør. Drys lidt frisk timian eller en anden frisk krydderur over. Savoykål eller spidskål kan tilberedes på samme måde, ligesom rosenkål eller små buketter broccoli. Hviskålssalat: Bland 3-4 håndfulde fintsnittet hvidkål med en håndfuld friske bønnespirer, 2-3 fintsnittede skalotteløg, 1 spsk kapers er fint krydderi på hvidkålssalaten. Vend salaten i en god marinade.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.