Gufkage med æbler

En god dej tilsat med skrællede æbler, brun farin, kanel og marcipan. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Ingredienser

Fyld

Gæren udrøres med lunkent vand. Smørret smeltes og røres i. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
Æblerne skrælles og skæres i både. Smør røres sammen med brun farin og kanel. Marcipanen skæres i små firkanter.
Dejen rulles ud til en firkant på ca. 40x30 cm. Fyldet lægges på midten af dejen med æblerne først, dernæst smørcremen og til sidst marcipan. Dejen lukkes omkring fyldet og kagen pensles med mælk og kan eventuelt pyntes med perlesukker.
Bages i ovn ved 200° i ca. 30 minutter.
Serveres lun.

Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.