Kalkunbryst med gorgonzolasauce

En god opskrift på hvordan du laver kalkunbryst helt fra bunden med en ostesovs med gorgonzola og friskkogt pasta.

Ingredienser

Skyld persillen og tør den grundigt. Tør kødet godt og drys det let med salt og peber. Skær et snit på langs i kødet og kom halvdelen af persillebladene ind i folden. Luk kødet om persillen. Snør kødet på "roastbeef"-facon.

Kom olien i en dyb pande og brun kødet godt på alle sider. Hæld ½ dl hvidvin og 1 dl bouillon ved, så det står ca. 1½ cm op om kødet. Kødet vendes hvert 5. minut under stegningen, og der spædes hele tiden op med vin og bouillon efterhånden som det koger ind. Kødet skal stege ialt 35 minutter.

Pak det færdigstegte kød ind i staniol og dæk med et viskestykke. Smelt osten i stegesaften og rør til en jævn sovs. Spæd evt. med lidt bouillon. Tilsæt fløde og kog sovsen jævn. Jævn evt. med lidt majsstivelse. Tilsæt 2 spsk. finthakket persille, smag til med salt.

Fjern kødsnoren og server det tyndtskårene kød med sovsen og friskkogt pasta eller evt. salat til.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.