Marikansk brød

Ingredienser

Sigt hvedemelet i en skål eller direkte på en ren bordplade. Tilsæt fuldkornshvedemel, salt og gær opløst i lidt lunkent vand. Tilsæt mere lunkent vand, til dejen bliver fast, og ælt den godt med sesamfrø og anis.

Bank dejen igennem med knytnæverne, og tilsæt mere vand hvis den bliver for fast.

Form tre brød af dejen. Ælt hver af dem til en stor bolle, og brug håndfladen til at forme dem runde med.

Brødene skal være ca. 2 cm. tykke, mens diameteren kan variere.

Dæk brødene til og lad dem hæve på et lunt sted. De skal hæve til dobbelt størrelse, eller gerne i 1-1½ time.

Tryk forsigtigt i dejen med fingerne. Fingermærkerne forsvinder langsomt igen, hvis brødene er færdighævede.

Prik i brødene med en gaffel 3-4 steder og bag dem ved ca. 200 grader i 30 minutter.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.