Fladmast hane med nye hvidløg

Ingredienser

Læg hanen på et bræt med brystbenet nedad. Skær med en tung skarp
kniv på begge sider af rygbenet, tag det væk, halsen følger med. Vend hanen om og tryk den flad. Skyld grønsagerne, lad kartoflerne være
hele, hvis de har nogenlunde samme størrelse og ikke er for store.
Skær retsne af rødderne i tilsvarende stykker, gerne med skræl. Skær
hvidløgene i kvarter. Skræl den ene halvdel af citronen tyndt. Læg
hvidløg og citronskal midt i en bradepande, og læg den fladmaste hane
ovenpå med skindsiden opad. Arranger gr1/2nsagerne udenom, drys med salt, peber, og ogdt med olivenolie. Hæld 3 dl vand i bunden. Bag ved 200 grader, til hanen er mør og sprød. Der skal omrøres i
grøntsagerne så de ikke branker. Når dyret kommer ud af ovnen, presses citronen hen over grønsagerne. På denne måde opnår man sprødt skind over hele hanen. Hvidløgene spises som en slags creme til retten.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.