Kartoffelsuppe

En gammel dansk opskrift på kartoffelsuppe med skinke, løg og rugbrød.

Ingredienser

Nogle skiver skinke skæres i små stykker, svitses i en gryde tillige med et par ituskårne løg. Derefter spædes vand på, eller om man har lidt tynd suppe til hjælp. Det koger nu 1 time og sies derefter af.

Man kommer lidt smør eller fedt i gryden, svitser skrællede Kartofler, skåret i skiver, deri og hælder derpå noget af suppen over, hvori de koges "møre", derefter stødes de i stykker og gnides gennem et dørslag eller en sigte sammen med den øvrige suppe, hældes i gryden tilligemed en kop mælk.
I lidt af mælken udrører man en lille smule kartoffelmel, som kommes i, når det koger, for at suppen kan blive passende jævn, den krydres med salt og hvid peber, og spises med eller uden bagt rugbrød. (Har man suppegrønt, giver det en god smag at koge en suppevisk sammen med skinken). Man kan i stedet for kartoffelmel komme lidt sagogryn i, men det må da koge sammen en halv time.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.