Omelet på pande

Gammel opskrift på omelet med sukker strøet hen over.

Ingredienser

20 gram smør røres hvidt. Heri kommes en teskefuld kartoffelmel og 5 æggeblommer i en ad gangen. Når det er godt blandet, kommer man 2 skefulde fløde deri, en lille smule salt og sukker og tilsidst de 5 halvpiskede hvider.
Før man kommer omeletten på panden, gnides den godt med salt og rigeligt smør kommes på.
Omeletten steges på svag varme. Når den begynder at stivne, stikker man forsigtig ned under den og i den, for at de flydende dele kan trække ned og blive bagt. Panden må af og til rystes for at omeletten ikke skal brænde på, og om nødvendigt kommes lidt mere smør under, den vendes ikke.
Den anrettes sammenlagt på et varmt fad, overstrøet med sukkeret. Når man holder en gloende pande hen over sukkeret, bliver den glaceret. Har man kun en lille pande, kan man lave omeletten i 2.

Indsendt af
d.
04.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.