Ris til sushi

Skal du lave sushi så har du her opskriften til at lave ris til sushi.

Ingredienser

Eddikeblanding til sushi ris

Sushi sennep

Eddikeblanding til sushi ris:

Ingredienserne til eddikeblandingen røres sammen. Der skal bruges ca. 2/3 til en risportion.
Eddikeblandingen kan holde sig ca. 1 uge, hvis den opbevares køligt og tildækket.

Sushi sennep:

Hæld pulveret op i en skål. Dryp forsigtigt koldt vand i (lidt af gangen). Blandingen røres sammen til en jævn og gummiagtig pasta. Denne sushi sennep er meget stærk (ikke for sarte sjæle og smagsløg).
Der skal kun bruges ½ teskefuld pr. sushi anretning. Sushi sennepen opbevares i køleskab.

Sushi ris:

Risene vaskes rene. Kom risene i en gryde og hæld vandet ved. Bring hurtigt risene i kog. Kom låg på og fortsæt kogningen (ca. 20 min ved middel varme). Hvis det er muligt skal du undgå at lette på låget. Fjern gryden fra varmen. Tag låget af, og dæk toppen af gryden med et klæde. Læg låget ovenpå.
Lad risene trække i 15 minutter, hvorefter risene klar til videre behandling.

Fordel risene i et jævnt lag i en beholder med flad bund.

Skær risene igennem i lige lodrette linier.

Dryp eddikeblandingen på efterhånden. Brug rigeligt eddikeblandingen og vær ikke nervøs hvis risene føles lidt smattede. De suger væden efterhånden og får den ønskede, klæge konsistens. Ca. en tredjedel af portionen går til ris til 4 personer.

Risene skal blandes ved hjælp af en skæreteknik og må endelig ikke røres sammen, da det vil knuse kornene. Risene skal have en fast og klæg konsistens, når de er kølet af.
Stil derfor risene til afkøling (tildækket). Risene kan sagtens laves 12 timer før de skal bruges, så du kan altså sagtens lave dem dagen i forvejen.

Fugt håndfladen med lidt af eddikeblandingen. Tag en klump ris i hånden, og form den til en lille aflang, flad pølse. Smør en meget lille mængde sushi sennep på bagsiden af et lille stykke sushi i passende størrelse (husk at sushi sennepen er meget størk). Læg fisken oven på ris-pølsen og tryk forsigtigt fisken mod risen.

Gentag denne proces med de forskellige stykker fisk som du vil bruge til netop din sushi ret.

Indsendt af
d.
27.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.