Pæretærte

Denne opskrift på pæretærte er ultra nem. Den består bare af pærer og en sød mørdej, der både fungerer som bund og låg. Tærten smager ekstra godt med en klat creme fraiche eller flødeskum til.

Ingredienser

Til servering:

Skræl pærerne, og fjern kernehuset. Del pærerne i halve (man kan også bruge pærer på dåse).

Kom melet i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Saml nu dejen med æg og vand.

Del dejen i to, og rul dem ud, så de passer i en tærteform. Kom den ene halvdel i bunden af en smurt tærteform. Fordel de halve pærer i formen, og kom den anden halvdel af dejen over som et låg.

Pensl med vand, og drys sukker på. Bag nu pæretærten i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Server tærten med creme fraiche eller flødeskum til.

Indsendt af
d.
28.12.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.