Ovnstegt gås

Gåsesteg som kan laves blandt andet til jul eller Mortens aften.

Ingredienser

Farsen

Saucen

Skær franskbrødet i tern og bland det med fløden dagen før gåsen skal tilberedes. Lad det stå natten over i køleskabet.

Bland din svinefars med fint revede løg, grofthakkede valnødder og brødblandingen fra dagen før, samt salt og peber.
Fyld gåsen op og luk den til med kødnåle (tandstikker eller bomuldsgarn kan bruges i stedet). Gnid gåsen med salt, peber og margarine, og læg den i en stegepose. Luk stegeposen og klip et lille hul i et topphjørne. Stil gåsen ind i den forvarmede ovn på 150 grader. Her skal den stege i 3-4 timer.
Når gåsen er stegt mør tages den ud af stegeposen og stegeskyen hældes ned i en gryde.

Flæk gåsen meget forsigtigt så du kan tage farsen ud i ét stykke. Herefter skærer du gåsen ud i passende stykker. Placer det udskårne kød i et ildfast fad og hæld lidt stegesky i bunden.

Stegeskyen i gryden bringes i kog og fløden samt halvdelen af grøntsagesvandet tilsættes. Lad det koge i 5 min. Jævn sovsen med maizena og smag den til med salt og ganske lidt peber.

Før servering opvarmes gåsen igen ved 150 grader.

Indsendt af
d.
04.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.