Spinatroulade med laks

En populær ret, som udgør et rent festmåltid. Dejen laves af spinat og æg. Dernæst fyldet af røget laks, flødeost og creme fraiche.

Til 8 personer

Fyld

Spinaten blancheres og presses fri for væde. Blendes med smør. Æggeblommer piskes godt og røres i. Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes. Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir på ca. 1/2 cm tykkelse. Bages ca. 10 min ved 200 g. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.

Fyld: Flødeost røres med cremefraiche. Hakket laks, dild, salt og peber tilsættes. Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Oste/lakse-massen smøres på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag.

Indsendt af
d.
04.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.