Broccoligratin med rejer

Opskrift på spændende broccoligratin med rejer. Man kan også anvende andre grøntsager end broccoli såsom blomkål eller gulerødder.

Ingredienser

Fedtfattig

Tø rejerne langsomt op (de beholder smagen bedre), og hæld vandet fra.
Del broccolien i små buketter, og de fine dele af stilken skæres i tynde skiver.
Broccolien koges knap mør i letsaltet vand og afkøles.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde som bringes i kog under piskning.
Tilsæt fedtstoffet.
Gryden tages af varmen.
Æggeblommerne røres i – en ad gangen sammen med salt og peber.
Broccoli og rejer blandes i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Massen hældes i et smurt gratinfad (18-20 cm i diameter) og drysses med rasp.
Gratinen bages i ca. 45 min. ved 175°C på næstnederste ovnrille.
Gratinen serveres straks.

Servering:
Broccoligratin med rejer serveres med rugbrød eller grovbrød og blandet salat.

I stedet for broccoli kan du også anvende andre grønsager som for eksempel blomkål eller ærter og gulerødder.
Rejerne kan erstattes af kogt torsk eller hamburgerryg i tern.
Brug blot fantasien.

Indsendt af
d.
04.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.