Jordbærtærte

En jordbærtærte smager rigtigt dejligt af dansk sommer og sol.

Dej

Fyld

Fedtfattig

Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet). Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten.
Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader på midterste rille og bages i 25 min. Tærtebunden tages ud, lad den stå i formen til den næsten er kold.
Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad. Fordel markronraspen i bunden og læg jordbærene på. Tærten overtrækkes med ribsgéele, der lunkent bliver tykflydende.
Serveres med flødeskum.

Indsendt af
d.
26.06.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.