Kager med flydende indre

Ingredienser

Bagetid: Ca. 25 min. ved 200°

Flydende indre: Del mælkechokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløden. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt citronskal og stil fyldet tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Chokoladedej: Del den mørke chokolade i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med smørret. Lad det smelte ved jævn varme. Pisk æggehvider og florsukker stift. Vend nødder og mel i de stiftpiskede hvider. Vend chokolade-smørblandingen i. Vend til sidst æggeblommerne i. Fordel dejen i 6 smurte muffinsforme, ikke papir, (a ca. 1¾ dl) - ca. 1 dl dej pr. form. Kom det afkølede fyld i en plastikpose egnet til madvarer. Klip et hul i det ene hjørne. Stik posen ca. 2 cm ned i dejen og tryk ca. 1/6 af fyldet ned i hver kage. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne køle af i formene i ca. 1 time.

Ved serveringen: Løft forsigtigt kagerne ud af formene. Drys med florsukker og anret dem på tallerkener. Server kagerne til kaffe eller sammen med is til dessert.

Tips: Kager med flydende indre kan også bages i 12 mindre muffinsforme, ikke papir, (a ca. 1 dl) - ca. ½ dl dej pr. form. Stik posen med fyld ca. 1 cm ned i dejen. Bag kagerne i ca. 15 min. De ubagte kager kan stå tildækket i køleskabet ca. 4 timer inden bagning.

Indsendt af
d.
07.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.