Indbagt mørbrad med champignonflødesauce 9%

En stor og udførlig opskrift på indbagt svinemørbrad med en dejlig champignonflødesauce til.

Til 6 personer

dej

champignonflødsauce

tilbehør

Rør en fars af hakket svine- og kalvekød, æg, hvedemel, timian, salt og peber.

Brun mørbraden et par minutter på alle sider på en tør pande med slip let-belægning.

Dej:
Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie, og ælt mel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en firkant ca. 30 x 35 cm. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå, og rul dejen sammen omkring kødet. Fold enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg og snit dejen.

Drys med lidt timian og bag retten ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Champignonflødesauce:
Rens champignonerne, og skær dem i kvarte eller i skiver. Varm olien i en gryde eller på en pande, og rist champignonerne gyldne. Tilsæt timian og bouillon, og kog saucen op.
Ryst vand, majsstivelse, dijonsennep og fløde sammen i en melryster. Hæld jævningen i saucen under omrøring, og kog saucen op.
Smag til med salt og peber.

Server mørbraden i skiver med kogte kartofler, broccoli, gulerødder og champignonflødesauce.

Indsendt af
d.
07.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.