Wienerbrød

Ingredienser

Fyld

Drys

Sådan laver du wienerbrødshorn

Lav først wienerbrødsdejen:
Gæren smuldres. Herefter hælder man lidt mælk i, rør gæren ud og hæld resten af mælken i. Tilsæt dernæst sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen. Rul dejen ud på bordet (kom lidt mel på bordet).
Herefter skære man smørret ud i skiver og dæk 2/3 dele af dejen med smør. Smørret skal være kold men ikke hård.
Fold dejstykket uden smør, over det smørbelagte og derefter folder man den sidste del af dejen over. Rul dejen til dobbelt længde og læg den sammen 2 gange. Til sidst ruller man den ud igen og folder endnu engang 2 gange sammen. Hvis smørret kommer til syne, lægges dejen koldt og rulles igen på bordet med lidt mel.

Dernæst deler man dejen i 3 portioner og ruller hver portion ud, ca. 15 x 65 cm.
Herefter deler man dejen 7 trekanter.
Så smutter man mandlerne og hakker dem fint, hvorefter du blander dem med flormelis. Man skal komme lidt æggehvide ved, så massen kan hænge sammen.
Til sidst ruller man dejen udenom fyldet fra den brede del mod spidsen.
Derefter lader man det hæve i 15 minutter.
Pensle hornene med æg eller noget smeltet smør og drys derefter hakkede mandler og sukker ovenpå.

Lad hornene bage i ca. 12 minutter ved stærk varme, 225-250 grader.

Indsendt af
d.
08.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.