Rubinsteinkage

Romfromage

Makronbund

Vandbakkelser

Fyld

Pynt

Fremgangsmåde Makronbund:
Mandlerne skoldes og smuttes og hakkes herefter fint. Æggehviderne piskes helt stive og sukker mandler og hjortetaksalt heri. Lav en mindre optegning på et stykke bagepapir, som har en radius på 13 cm og placer dejen inden for denne ring. Bunden bages på 175 grader i 30 min. Brug ikke varmeluftsovn, men alm. ovn. Herefter køles bund helt af.

Fremgangsmåde med Romfromage:
Husblases udblødes i koldt vand (se evt. pakken) Pisk sukker og æggeblommerne til en tyk

Rommen kommes i. Husblases tøres lidt lidt (i luften) og smeltes i et vandbad således den er håndvarm. Den røres herefter i en tynd skål sammen med æggemassen. Piskefløden piskes stift og ligeså gør æggehviderne i en skål for sig. Herefter omrøres flødeskum helt ind i æggemassen. NÅr det er gjort færdig, gøres det samme med æggehviderne. Hæld formagen i en bageform ell. lign. i en form der passes til størrelsen på makronbunden. Fromagen stilles koldt.

Fremgangsmåde for Vandbakkelser:
Smøret bringes i kog sammen med vandet, hvorefter melet tilsættes under omrøring. Fortsæt til blandingen er blank og slipper skeen og gryden. Lad denne dej hvide lidt. Pisk æggene sammen og rør denne æggeblanding i lidt efter lidt under kraftig længere omrøring. Form kugler af dejen med en teske (med top :) og anbring disse kugler på en bageplade med bagepapir. Baggelserne bages nu i 20 min. ved 200 grader (Brug ikke varmeluft, men alm ovn) Vandbaggelserne skal køle af til sidst og glaseres med pyntet chokolade.

Således anretter du:
Dryp den kolde makronbund let med rom og smør hinbærmarmeladen over bunden. Romfromagen vendes nu udover bunden og pyntes med flødeskum og drysses med nougat. Pynt den med kandiserede violer og hakket mørkt chokolade. De glaserede vandbakkelser anbringes rundt langs kanten.

Indsendt af
d.
10.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.