Opskrifter på vikingemad

Byggrød som vikingerne lavede den

  • 1-1,5 l vand
  • 6 store håndfulde gruttet bygmel
  • 1 1/2 dl valle fra kærnemælk
  • evt. 1 1/2 dl mælk
  • lidt æbler og nødder eller andet frugt
  • salt

Fladbrød

Byggrød som vikingerne lavede den:
Bygmel med skaldele sættes til kogning under omrøring, de finthakkede frugter og nødder koges med i ca. 30 min. Tilsæt evt. mere vand, så grøden bliver lind. Tilset derefter mælken. Kog grøden hurtigt op igen og put den ind under dynen i din seng. Her skal den stå i ca. 45 min – 1 time.
Smag grøden til med salt.
Server grøden med smør eller honning ovenpå.


Fladbrød:
Bland vand, æg, mel og nødder. Lad dejen hæve i ½-1 time. Derefter trilles små kugler af dejen og tryk dem helt flade. Bag dem i ovnen ved 250 grader eller på en pande over bål eller grill. Men hold godt øje med dem, det går stærkt.

Indsendt af
d.
18.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.