Sandwichtærte

Ingredienser

Fyld

Pynt

Redskaber

  • 1 rund form (ca 22 cm diameter eller 2 forme i hjertefacon på ca 1½ l.)

Gæren smuldres i skålen.
Mælken lunes med fedtstoffet til den har en temperatur på ca 37 grader. Væsken hældes over gæren og der røres til den er opløst. Salt og sukker tilsættes.
Rør så meget mel i dejen at den ikke hænger fast i skålen.
Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i omtrent 30 minutter.
Dejen tages op på bordet og æltes godt igennem (brug evt. resten af melet). Derefter formes et rundt brød som lægges i en smurt springform.
Brødet hæver tildækket i omtrent 30 minutter.
Efter hævningen bages brødet i ovnen på en rist i en 200 grader varm ovn ca 30 min. I varmluftovn ved 175 grader 35 - 40 minutter.
Brødet vendes ud på en rist og køler af under et klæde, og derefter deles det i tynde bunde.
Den runde bund kan deles i 6 bunde - den hjerteformede i 3-4 bunde.

Disse bunde til sandwichtærte kan sagtens fryses. Vi anbefaler at du deler dem i tynde bunde inden de fryses ned, så er de nemlig hurtigere at tø op.

Læg gerne tærten sammen dagen inden den skal spises. Tærten lægges på et serveringsfad inden den pyntes. Fadet dækkes med brede strimler af smørrebrødspapir. Tærten lægges på og smør, mayonnaise, cremefraiche m.m. røres sammen og bruges som pynt.

Indsendt af
d.
29.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.