Biryani (fra Irak) Kylling

Ingredienser

  • 250 g basmatiris
  • 2 stk pasta (fuglereder)
  • kylling (400-500 gr efter ønske)
  • 2 løg (store)
  • 1 kop rosiner
  • kryderi (biryani) fås i indvandrer Butikker
  • salt
  • ca 75 gr grønærter (efter smag)

Tilberedning af kylling
hæld lidt olie i en gryde,de finthakkede løg brunes let i den godt varme olie,derefter lægges kyllingekødet ned i gryden til
løgene,der tilsættes ca 2 teske karry,så hældes der vand over til kødet er under vand,og det hele koges i ca 40 min til
kødet er mørt.Kødet tages op,og suppen serveres som forret.
Kogning af Ris.
Risene vaskes ca 3 gange, og blandes med vand så den er klar til kogning.
Hæld lidt olie i en gryde,varm det op så det er rygende varmt
hæld de knuste fuglereder samt 2-3 tsk kryderi, rosiner og
ærter, rør lidt i det så det blandes,risen med vand tilsættes,
der koges under låg i ca 5-7 min,luk ned på svag varme,når
vandet er væk er det færdigkogt.
Kyllingekødet.
kom lidt olie på en pande, steg kødet til det er gyldenbrunt,
derefter skæres det i små stykker,og blandes i gryden med ris. Retten er klar til serving. Velbekomme
Der kan anvendes lammekød,oksekød,kalkun,osv.

Indsendt af
d.
23.03.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.