Dyreryg med vildtsauce og svampe

Til 6 personer

Vildtbouillon

Vildtbouillon:

Gør grøntsagerne i stand og hak dem groft eller skær dem i små terninger. Varm smørret godt i en gryde og brun først ben og afpuds, så grønsagerne heri. Hæld vandet ved og lad det koge op. Skum godt og tilsæt laurbærblad, timiankvist, tomatpuré, de let knuste enebær, peberkornene og saltet. Lad bouillonen koge for svag varme under låg ca. 1 time. Si den og sæt den til side. Sæt ovnen på 250°.

Kød:

Puds kødet fri for sener og hinder, gnid det med salt og peber og læg dyreryggen i bradepanden. Fordel de tynde smørskiver over kødet og brun dyreryggen i ovnen ca. 5 minutter ved 250°. Det skal netop skifte farve. Dæmp varmen i ovnen til 170° og hæld den siede vildtbouillon i bradepanden, når temperaturen er dalet, ellers fordamper den omgående. Lad dyreryggen stege videre 40-45 minutter, afhængigt af hvor høj den er. Dryp jævnligt med stegeskyen. Tag dyreryggen ud, læg folie omkring kødet, eventuelt også et viskestykke, og lad den hvile. Si skyen fra bradepanden op i en skål.

Vildtsauce:

Skær rodskiven af svampene, skyl dem kort og tryk dem tørre. Skær dem i skiver og svits dem i smør i en gryde. Hak hvidløgsfeddet fint og lad det svitse med et øjeblik.

Indsendt af
d.
04.08.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.