Sommerkål med ost og kantareller

Her kan bruges spidskål eller hvidkål alt efter hvad man kan få. Sammen med ristede svampe og osteblanding.

Til 2 personer

Fedtfattig

Del kålen i halve eller kvarter. Stokken fjernes kun, hvis du selv vil spise den rå.
Kålen dampes med skærefladen nedad i en anelse vand, der er let saltet. Kålen drypper af i en sigte. Kogetiden er et par minutter.

De velrensede svampe ristes hastigt på en pande, kommes i en skål og krydres med salt, peber og halvdelen af skalotteløgene.
Resten af skalotteløgene, citronskal og persille blandes sammen med den revne ost.

Den endnu varme kål anrettes, så den viser sig fra sin smukkeste side enten åben eller krøllet let sammen. Før dette gøres, kommes lidt af osteblandingen imellem bladene, så kålen krydres indeni.

Kålen anrettes på rigtig varme tallerkener sammen med de ristede svampe og retten drysses med resten af osteblandingen.
Lidt god olie kan bydes til.

Retten kan kombineres med et stykke fisk eller ristet fugl eller kød som kalv, gris eller kanin.

Indsendt af
d.
06.08.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.