Rigtigt Rijst Tafel med indisk islæt

Et traditionelt rijst tafel består af en masse småretter – ofte stærke – og dertil forskelligt tilbehør, der kan regulere styrken op eller ned, alt efter den enkeltes smag.

Til 6 personer

Oksekød i blomme-portvinsmarinade

Kylling i kokosmælk sauce

Svinekød i karry

Hvid dip

Oksekød i blomme og portvin:
Kødet marineres i 4 timer, og tilberedes med marinaden.

Kylling i kokosmælk:
Kødet marineres i 12 timer. Det brunes pænt på en pande og sættes til side. Bouillon koges med chili, og kokosmælk tilsættes. Saucens konsistens justeres med maizena, og kødet tilsættes derefter.

Svinekød i karry:
Kødet marineres et døgn før brug. Når det skal bruges, brunes det på en pande for sig selv. Løg svitses i smør, og rigeligt med karry tilsættes. Når karryen er brunet af, tilsættes lidt bouillon, der koges ind. Så tilsættes fløde og kardemomme. Når kødet er klar smages saucen til med lidt bouillon tern, evt. sukker, og jævnes hvis det er nødvendigt.

Hvid dip:
Yoghurt (creme fraiche) røres med rigeligt ingefær og chili, helst frisk knust. Tilsæt limesaft for at justere syren i dippen, hvis det er nødvendigt.

Tilbehør:
Kogte ris i massevis.
Banan i skiver.
Rosiner.
Ristet kokosmel.
Hot og sweet mangochutney.
Sambal Oelek (knust chili).
Papadams og hvid dip.
Evt. et enkelt salatbord og Raisa.
Evt. stegte bananer, syltede qumquats og andre spøjse specialiteter.

Indsendt af
d.
12.05.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.