Southern Fried Chicken

Ingredienser

  • Disse kyllingestykker marineres i kærnemælk og hot peber sauce, så vendes de i krydret mel og steges, til den mest knasende og saftige Southern Fried Chicken du nogensinde har smagt
  • 1/2 dl knust cornfakes
  • 1/2 tsk fint knust tørret salvie
  • ca. 5 dl. vegetabilsk friturefedt

Skær kyllingen i 10 stykker (underlår, overlår, vinger og bryst skåret i 2 stykker).
Bland kærnemælk, 1/2 tsk salt og hot peber sauce i en stor skål eller plasticpose med forsegling. Læg kyllingen i, vend så der er kærnemælksblanding over det hele, og forsegl skålen eller posen.

Mariner i køleskab i 4 timer eller nattn over. Rør rundt, eller vend kyllingen i posen en enkelt gang i mellem.

Bland mel og krydderier i en lav skål eller dyb tallerken. Dryp kylling af og placér i melblandingen. Vend så kyllingen bliver dæket godt af mel mv. og læg stykkerne på en bagerist. Lad stå i 30 minutter.

Opvarm ovn til 120*C og læg køkkenrulle på et fad.
Varm friturefedt i en god, tykbundet gryde over medium varme, indtil temperaturen er ca. 180*C.
Læg kyllingestykker i gryden og steg først med skindet nedad. Steg – gerne under låg – på begge sider til de er gyldne, og saften er klar,
ca 10 minutter på hver side.
Lad fedtet dryppe af på køkkenrulle, og læg kyllingen på bagepapir i ovnen, for at holde det varmt.

Server evt. med coleslaw og biscuits-boller.

Husk at fjerkræ skal gennemsteges.

Kalorier 610
Fedt: 40.5g
Mættet fedt: 11g
Kolesterol: 129mg
Salt: 625mg
Kulhydrater:16g

Indsendt af
d.
13.05.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.