Fransk Chokoladekage

Den luftige, franske chokoladekage er lige så lækker som den ser ud. Den mørke chokolade giver et let bittert modspil til den i øvrigt søde kage; hvor bittert, kan du selv bestemme. Jo højere kakaoprocent desto bitrere er chokoladen.

  • Chokoladekage med et strejf af appelsin.

Til 10 personer

Pynt

Knæk chokoladen i mindre stykker. Kom det i en gryde sammen med mælken og opvarm det indtil chokoladen er smeltet. Lad det køle af.

Pisk margarine og sukker til det er luftigt og hvidt. Pas på ikke at overpiske det. Skil æggeblommerne fra hviderne (gem begge dele). Pisk enkeltvis æggeblommerne i sukkermassen.

Riv appelsinskallen og kom det i massen sammen med vaniljesukkeret. Sigt mel og hjortetaksalt i en anden skål. Rør derpå skiftevis lidt af melblandingen og lidt af chokoladeblandingen i massen, indtil det hele er blandet i.

Pisk æggehviderne til de er stive og vend dem i dejen.

Smør en springform eller lignende (på omtrent 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.

Sæt kagen i ovnen ved 170 grader og bag den i omtrent 40 minutter, eller til den virker tilpas fast. Lad den hvile lidt og vend den så varsomt ud på en rist. Lad den køle helt af.

Rør en glasur af flormelis og appelsinsaft og smør det på kagen. Dekorer til slut den franske chokoladekage med røde cocktailbær.

Prøv også denne danske chokoladekage

Indsendt af
d.
27.08.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.