Pandekager med mandarin

Prøv denne dessertopskrift på mandarinpandekager. Det bliver lavet lidt anderledes end normalt.

Til 4 personer

Først puttes al melet i en skål. Hvorefter vandet bringes i kog og hældes på én gang ned i melet. Det røres nu rundt i nogle minutter. Herefter skal det køles af og æltes i ca. 10 minutter indtil det bliver til en blød dej.

Nu lægges dejen ud på bordet og dækkes over med en skål. Dernæst rulles dejen ud til en cylindrisk form og skæres ud. Der tages en skive af gangen, imens dækkes de andre med plastikfolie for at forhindre udtørring. Hver skive skæres i to halvdele, hvorefter de med en kagerulle rulles ud på bordet til en cirkel på cirka 8 centimeter i diameteren.

Herefter pensles den ene cirkel med sesamolie og den anden cirkel lægges ovenpå og begge cirkler rulles med en kagerulle ud til én cirkel med en diameter på cirka 17 centimeter. Hver pandekage dækkes med plastik efterhånden som de bliver lavet.

En stor pande uden fedtstof varmes når alle pandekager er rullet ud, dernæst steges pandekagerne en for en ved svag varme, til overfladen begynder at boble svagt. Til sidst fjernes de færdige pandekager fra blusset. Roligt trækkes de to sammenklistrede cirkler/pandekager fra hinanden.

Sørg for at dække pandekagerne til så de ikke tørrer ud. Pandekagerne serveres med dejlige solmodne mandariner.

Indsendt af
d.
07.07.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.