Fish and chips med jordnøddeolie

Ingredienser

Chips: Først skæres enderne og siderne af kartoflerne. Dernæst skæres de i tykke bjælker og lægges i koldt vand i ca. 30 min. Derefter tages de op af vandet og tørres grundigt. En stor gryde varmes op med jordnøddeolie og kartoflerne koges halvt møre ved 160 gr. Dernæst kommes de op på noget fedtsugende papir (køkkenrulle), hvoe de afkøles helt. Jordnøddeolien varmes op igen. Nu frituresteges de kogte kartofler ved høj varme indtil de er gyldne og sprøde, dette sker ved 190 grader. Endnu engang kommes de op på fedtsugende papir/ køkkenrulle og drysses med salt.

Fisk: Først marineres torsken i cirka 15 min. med citronsaft, herefter krydres de med havsalt og peber. Torskestykkerne tages op og tørres grundigt.

Dejen: Først sigtes hvedemelet, maizenamel, havsalt og sukker ned i en skål. Herefter piskes vandet heri og æggeblommen tilsættes. Melblandingen lades stå ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Æggehviden piskes stiv og den vendes forsigtigt i melblandingen. Torskestykkerne dyppes i dejen og frituresteges i den varme jordnøddeolie, indtil de er flotte gyldne og sprøde. Til sidst ligges de op på noget fedtsugende papir/ køkkenrulle, hvorefter de drysses med salt.

Indsendt af
d.
07.07.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.